Trækvogn Foldbar test – De bedste sammenklappelige trækvogne

Vi kender alle sammen den gode gamle trækvogn, som vi alle legede rundt med dengang vi var små. Vi gik rundt i haven eller på vejen med den lille røde trækvogn efter os, hvor der kunne være alt fra nedfaldsæbler til hunde eller de fire øvrige børn på vejen. Trækvognen har for mange af os været en stor del af vores barndom, og derfor bør det også være en del af vores børns barndom.

Søren og jeg har selv købt en trækvogn til Viola og Carl, og der gik ikke meget mere end et par minutter, før den var blevet til et hit. De fik den sidste sommer, og mon ikke den også kommer til at blive brugt flittigt denne sommer, akkurat som den blev sidste år.

En sammenklappelig trækvogn er praktisk

sammenklappelig trækvogn test

Der findes mange former for trækvogne. Vi valgte selv at købe en af de mere klassiske modeller. Du ved, den der trækvogn i træ med fire gummihjul på og med røde lister. Men der er ingen, der siger, at det også er sådan en model, I skal gå efter. I takt med at der er kommet så mange forskellige trækvogne, siden vi selv var børn, og det kun var den klassiske i træ, der var til rådighed, er er langt større mulighed for at vælge en trækvogn, der passer til jeres behov.

Det kan eksempelvis være en sammenklappelig trækvogn som den, du kan se på billedet herunder. Så skal du i hvert fald ikke bekymre dig om, hvor du skal gøre af den, da den, når den er foldet sammen, ikke fylder nær så meget som en “almindelig” trækvogn.

Foldbar trækvogn til hele familien

Med en foldbar trækvogn behøver du ikke at skulle rydde alt væk i skuret for at få plads til at opbevare den, når ungerne ikke leger med den mere. Derudover har I også muligheden for at tage en foldbar trækvogn med jer, hvis I skal på sommerferie eller bare en tur på Bakken, hvor det kan være utroligt praktisk at have en trækvogn med sig, så man nemt og enkelt kan holde styr på hele familiens udstyr.

Det er noget nemmere at få plads til en foldbar trækvogn i bilen sammen med resten af familien, end det er at få mast en almindelig trækvogn, der ikke kan foldes sammen, ind i bagagerummet. Og en foldbar trækvogn er lige så sjov for ungerne at lege med, som en ganske almindelig en.

Trækvogn til børn

Hvis I ikke ligefrem lægger vejen forbi Bakken foreløbig og har brug for en trækvogn til et mere praktisk formål, men derimod bare er på udkig efter en trækvogn, som børnene kan lege med, er der heldigvis masser af muligheder at vælge imellem. Du kan eksempelvis vælge at købe en trækvogn i træ, som de små kan få meget glæde af. Er der pladsmangel, og vil du ikke bruge halvdelen af pladsen i skuret på at opbevare den, når de ikke lige bruger den eller over vinteren, kan det være en ide at vælge en vogn, der kan klappes sammen og skubbes lidt til side, hvor den ikke står og fylder nær så meget.

Trækvognen er en rigtig god måde for børnene at bruge deres fantasi igen. Der er mange timers leg og fantasi gemt i en trækvogn, fordi den er spå umiddelbar og ikke sætter nogle grænser for, hvad man kan lege med den. Så har ungerne brugt lidt for meget tid foran iPad’en eller mobiltelefonen på det sidste, og vil du gerne motivere dem til at komme ud og lege, er en trækvogn et rigtig godt bud på noget, der uden tvivl kan give dem en masse timers leg – også med andre børn, da ungerne hurtigt finder ud af, at trækvognen er perfejt at mødes om sammen med andre børn.

Trækvogn med tag til de våde dage

Hvis vognen skal bruges til at transportere tasker eller ungerne rundt engang imellem, kan det også være en god idé at overveje en trækvogn med tag. På den måde kommer både tasker og børnene i tørvejr, hvilket kan være yderst belejligt, hvis man en dag får bevæget sig ud i en ordnetlig omgang møgvejr.

Der er både tag til de klassiske trækvogne, men også til de sammenklappelige, så stort set uanset hvilken model du vælger at købe, er det højst sandsynligt muligt at få en version med tag, eller om ikke andet så at medkøbe et monterbart tag, som kan tages af og på alt efter behovet.

Trækvogn i træ – nostalgi ud over alle grænser

Den gode gamle trækvogn i træ. Der er sikkert rigtig mange af os, der har haft den som børn. Og når man lige får tænkt tilbage på den, så må man godt nok sige, at man har brugt mange timer på at køre rundt med den sammen med sine søskende eller de andre børn på vejen.

Jeg har da selv flere minder fra barndommen, hvor vi har kørt rundt med alt muligt mærkeligt i trækvognen, som pludselig blev et rigtig godt redskab. Hold op man, vi har kørt rundt med alt lige fra gammelt fyrværkeri, som vi samlede sammen dagen derpå og legede rundt med i haven (jeg siger ikke, at det var en god idé) – ikke noget min far så glad for, da han så kunne få lov til at køre samtlige naboers brugte fyrværkerirester på affaldspladsen. Men naboerne var nok svært tilfredse med det.

Og så har den da også dannet central form alverdens fixe butikker, hvor vi har prøvet at sælge alt lige fra æbler og hjemmelavet syltetøj til gammelt legetøj. Igen stort set altid til de samme naboer på vejen, som, hvilket er forståeligt nok den dag i dag, ikke rigtig købte så meget af os. Men man kan vel heller ikke bebrejde dem, at de ikke gider at betale for deres egne æbler, vi have “lånt” fra deres helt egen have.

Sammenklappelig trækvogn med tag

Det er også muligt for dig at finde en sammenklappelig trækvogn med tag, så du har flere praktiske fordele ved den, når de små ikke leger rundt med den. På den måde kan du både bruge den de dage, hvor hele familien skal på tur, og I har behov for et sted til at opbevare alle taskerne, eller hvis de små bliver trætte og har behov for at sted at kunne ligge og slappe af, mens far eller mor kører med dem.

Det er jeg meget praktisk at have en trækvogn til at køre de små trætte børneben, når man har været ude en lang dag, og der bare ikke er meget energi at give af. Og skulle det så regne, kan det være praktisk at have en trækvogn med tag på.

Sammenklappelig trækvogn test

Hvis vi skal tage et nærmere kig på en sammenklappelig trækvogn, kan det være denne model fra SundLeg. Den er produceret af Small Foot, og den har en maksimal kapacitet på hele 90 kg. Så selvom den ikke er lavet af træ, kan den altså stadig bruges til både bagage, shoppingture eller til at køre ungerne rundt i.

Sammenklappelige trækvogne behøver ikke nødvendigvis at være mindre robuste end trækvogne i træ, da de efterhånden er produceret af en så god kvalitet, så de kan holde til stort set samme antal kilo som dem lavet i træ eller plast for den sags skyld. Hvis vi stadig tager udgangspunkt i denne model fra Small foot, så måler den, i den udfoldet version, 93 x 51 x 57 cm. Ergo er der altså noget plads at gøre godt med. Folder man den sammen, er den lige til at smide i bagagerummet og så kan du ellers tage den og resten af familien med dig ud i verden.

sammenklappelig trækvogn test

Find prisen hos SundLeg.dk her

Sammenklappelig trækvogn tilbud

Hvis du gerne vil have den bedste pris på en sammenklappelig trækvogn, har jeg herunder lavet en lille prisoversigt til dig, så du kan finde frem til den billigste model på markedet. Jeg har taget udgangspunkt i de nuværende priser, som de ser ud her og nu, så jeg kan desværre ikke garantere, at priserne stadig ser sådan ud.

Men du kan finde den aktuelle pris ved at klikke dig ind på den enkelte model. Vær opmærksom på, at du ved at gå efter den billigste model, ikke nødvendigvis får den bedste kvalitet. Omvendt kan du også være heldig at finde en af de dyrere modeller på tilbud, hvor du kan spare flere hundrede kroner, og så er det jo værd at gå efter.

sammenklappelig trækvogn tilbud

1.499 kroner – 1.099,00 kroner – Se trækvognen her

foldbar trækvogn tilbud

1.399 kroner – 1.199,00 kroner – Se trækvognen her

trækvogn foldbar tilbud

999 kroner – 899 kroner – Se trækvognen her

Hjul til trækvogn

Hvis du køber en trækvogn, kan det ske, at et eller flere af hjulene punkterer eller går i stykker. Og typisk kan det ikke betale sig at bruge tid på at lappe sådan et hjul, da et nyt et ikke koster alverden. Vi har selv måtte skifte et enkelt hjul ud på vores trækvogn, og der gjorde vi simpelthen bare det, at vi tog en tur til Harald Nyborg, hvor de har et ganske fint udvalg af hjul til trækvogne.

Så står i og skal bruge et nyt hjul, kan jeg personligt anbefale dig at tage en tur til Harald Nyborg, eller at smutte ind på deres hjemmeside og bestille det. Der kan du finde hele udvalget, og så skal du ikke bruge tid på at tage ud i Harald Nyborg.

Trækvogn med gummihjul

Vi har været rigtigt glade for vores trækvogn med gummihjul. Godt nok var der et af hjulene, som vi har måtte skifte ud, men det mener vi var på grund af en fejl i produktionen af det ene hjul. Og da det ikke koster særlig meget, var det til at overleve. Så vi kan helt sikkert anbefale at vælge en trækvogn med gummihjul, da de også kan holde til væsentligt mere, end hvis du vælger en model med plastikhjul.

Derudover kan man jo så også sige, at det var nemt og hurtigt at finde et nyt gummihjul, da vores ene gik i stykker. Så det er jo også en fordel at vide, at du nemt og hurtigt kan finde et nyt hjul, hvis der skulle være behov for det.

Trækvogn til hund

Det er også muligt t finde en trækvogn til din hund. Der er delte meninger inden for forskellige kennel klubber om, hvorvidt man kan tillade sig at lade sin hund trække en trækvogn, men så længe hunden er stor og stærk, er der ingen problemer med det. Det eneste, du blot skal være opmærksom på er, at det kan være en del dyrere at købe en trækvogn til en hund, da de ikke bliver masseproduceret på samme måde som trækvogne til børn. Men jo, det kan sagtens lade sig gøre at finde en trækvogn til din hund.

Hvis du har lyst, kan dun også sagtens tage håndtaget af en almindelig trækvogn og montere en hjemmelavet løsning – måske en form for seletøj, som du så kan montere på.

Stor trækvogn med sider og gavl

Har du behov for en stor trækvogn – eventuelt en trækvogn med bremser, hvilket kan være en god idé at have på, når du skal have meget med i vognen, kan det også lade sig gøre. Bemærk at der typisk vil købe vognen og siderne samt gavlen separat, og at sådan en form for trækvogn koster en del mere end en almindelig trækvogn til ungerne.

De store trækvogne kan være velegnet til institutioner som børnehaver eller skoler, så der er ikke så mange private, der har en af de helt store trækvogne. De har også en helt anden kapacitet, da de store trækvogne kan have en kapacitet på helt op imod to ton, men sde små legetrækvogne eller foldbare trækvogne typisk ligger på en kapacitet på 80-200 kg alt afhængig af modellen.

En fold ud trækvogn har mange formål

Hvis du stadig ikke har besluttet dig for, hvilken form for trækvogn du skal købe endnu, kan det være, at du skal tage et ekstra kig på fold ud trækvognen, da du altså får mange praktiske funktioner her. Igen, er det bare en trækvogn til ungerne, som den vi skulle købe, kan du sagtens nøjes med en trækvogn af træ. Men er det til hverdagsbrug for du og din partner og resten af familien, kan det være en god idé at overveje en fold ud trækvogn.

På den måde har du nemt mulighed for at tage den med dig på indkøb i supermarkedet, da den hurtigt og let kan lægges ind i bagagerummet. Så har du eksempelvis heller ikke behov for at skulle finde og bruge en af supermarkedets vogne, da du nu har din helt egen indkøbsvogn, der er nem og fix at have med sig rundt i et indkøbscenter.

Trækvogn med stålgitter – når din trækvogn skal kunne holde til noget

Vil du gerne have en trækvogn, der kan holde til lidt af hvert, og som du skal bruge til at transportere lidt større og tungere ting, kan det være en idé at overveje en trækvogn med stålgitter. Så slipper du i hvert fald for at skulle bekymre dig, om der nu kommer et hak i siden eller bunden, hvilket du helt sikkert vil bekymre dig om, hvis du valgte en trækvogn af træ.

Med et stålgitter langs siderne, gør det ikke noget, at du transporterer lidt større ting, da den er lavet til at kunne holde til lidt af hvert. Den er designet til at kunne tage nogle tæsk. Så skal du eksempelvis bruge den til havebrug og køre rundt med haveaffald, sten, grus, eller måske brænde, kan det være en god idé at vælge en trækvogn, der kan holde til lidt mere.

Foldbar trækvogn 100 kg

Det gode ved de foldbare trækvogne er, at de også kan holde til en del kilo. Så bare fordi du vælger en trækvogn, der kan klappes sammen, betyder det ikke, at du så skal nøjes med en lille dum vogn, der kun kan holde til at trække rundt på to rygsække, for det begynder at knirke. Hvis du gerne vil have en foldbar trækvogn, der eksempelvis kan holde til minimum 100 kg, kan du eksempelvis kigge nærmere på de modeller herunder.

De kan alle sammen holde til at trække rundt på mindst 100 kg, så det burde være muligt at få plads ti, ugens vareindkøb fra Bilka, et barn eller to, eller hele familiens bagage, når man skal en tur i skoven eller på Bakken.

foldbar trækvogn 100 kg

Lasteevne 100 kg – Se prisen her

FOLDBAR TRÆKVOGN MAX 100 KG

Lasteevne 100 kg – Se prisen her

Byg trækvogn selv (video)

Hvis du godt kan lide at bygge ting selv, kan det være, at du overvejer at gå i gang med at bygge din helt egen trækvogn. Og da man kan købe hjulene osv., hver for sig, handler det jo i bund og grund bare om at sætte noget træ sammen. Og det burde ikke være den store raketvidenskab. Selvfølgelig skal du montere stellet korrekt i forhold til hjulene og håndtaget, men det kan altså fint lade sig gøre at bygge sin egen trækvogn selv. Hvis du gerne vil have lidt inspiration til, hvad du kan gøre, har jeg herunder fundet et par videoer, dun kan lade dig inspirere af. Du kan vælge at bygge de nøjagtige modeller, de bygger, men du kan også sagtens give vognen dit eget design, og så bare lade dig inspirere til, hvordan du skal bygge den af disse videoer.

Trækvogn til haven

Er det bare en trækvogn, som dun kan bruge i haven, skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvad du har behov for at kunne transportere rundt. Skal den bruges til lidt haveaffald, brænde eller lignende, kan det være en god ide at vælge en vogn, der både kan holde til lidt af hvert, og som samtidig har en god kapacitet og en høj max vægt.

Det kan eksempelvis sagtens være en trækvogn af træ. hvis du ikke har noget imod, at den får lidt slidmærker her og der, som den uundgåeligt vil gøre, hvis du bruger den i haven. Ellers kan du vælge at gå den anden vej og vælge en trækvogn med stålgitter, som jeg var inde på for lidt siden.