Stumtjener? 21 fede stumtjenere der passer ind i alle hjem

stumtjener

Selvom stumtjeneren for nogle kan virke gammeldags, så er det om noget en del af indretningen, der er ved at komme tilbage på mode igen. Der var engang hvor rigtig mange hjem var udstyret med en stumtjener, men i takt med at vi skulle have plads til mere og mere i vores hjem, og at alle medlemmer i familien skulle have to tre, fire jakker hver, begyndte vi at bytte stumtjeneren ud med knagerækker eller lignende.

Se et kæmpe udvalg af stumtjenere her

Men nu er, især yngre mennesker, begyndt at genindføre stumtjeneren igen. Og det synes jeg kun er fedt, da jeg altid har været vild med stumtjeneren, da det bare er en lidt mere elegant måde at opbevare jakker end en dødssyg knagerække. Så er stumtjeneren lidt mere festlig.

Stumtjener af træ

Den mest populære løsning for rigtig mange mennesker er at vælge en stumtjener i træ. Der findes mange forskellige versioner af den, og den er ikke så dyr. Den kan designes på mange fede måder, og hvis du har lyst, har du altid mulighed for at male den om i en anden farve, hvis du skulle blive træt af den oprindelige. Herunder kan du se et par stumtjenere, jeg selv er blevet ret vild med, og som du kan tage et nærmere kig på hvis du skulle have lyst.

Hvis du vil se prisen på den enkelte stumtjener, skal du bare klikke dig ind på den. Så kan du se den præcise pris og finde den forhandler, der har den på lager.

Find din stumtjener billigt

Det behøver ikke at koste særlig meget at få en stumtjener. Da jeg i tidernes morgen købte vores stumtjener, gav jeg ikke meget mere end 2-300 kroner, så vidt jeg husker. Jeg fandt den på tilbud i en butik med boligartikler, og jeg forelskede mig i den med det samme. Dermed ikke sagt, at jeg ikke kommer til at bytte den ud med en nyere model på et tidspunkt, men jeg er stadig rigtig glad for den, vi har nu, også selvom vi snart har haft den i små otte år.

Men jeg kan anbefaledig at gå efter at købe din stumtjener på tilbud, hvis det kan lade sig gøre, da du lige så godt kan spare så meget på den som muligt.

Stumtjener til væg

Det er ikke sikkert, at du har set dem før, men der er begyndt at blive produceret stumtjenere, som du kan hænge op på væggen nu. Det er rigtig smart, hvis du ikke har så meget plads i din entre eller gang, hvor du har dit overtøj hængende. Bor du i en lille lejlighed, er det måske begrænset med pladsen i din entre, og her kan det være en god ide at overveje en stumtjener til væggen i stedetb for en traditionel en.

Jeg vil give dig ret i, at en almindelig stumtjener er fedest, men man må jo tage, hvad man kan få. Og hvis du bare ikke har plads til en fuld stumtjener, så kan det jo være en ret god alternativ løsning at få en model til væggen.

Find en væghængt stumtjener online

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have dig en væghængt stumtjener, kan det være en rigtig god idé at købe den på nettet. Først og fremmest er det ikke lige så udbredt med væghængte stumtjenere, som det er med de traditionelle, så du vil ikke kunne finde lige så mange væghængte modeller ude i butikkerne, og derfor kan det godt tage en del tid for dig rent faktisk at finde et eksemplar.

Dernæst kan du på nettet også hurtigere finde frem til den bedste pris, så du ikke kommer til at betale overpris for din nye stumtjener. Jeg har fundet et par modeller frem til dig herunder, som du kan kigge nærmere på.

Hængende stumtjener er nem at montere

Når du skal montere din nye stumtjener, skal du ikke være bekymret for, om du kan finde ud af at hænge den op. Altså jo, hvis du aldrig har prøvet at skrue en skrue i væggen før, kan det godt være, at du skal have fat i en handyman. Men ellers kommer der typisk alt det udstyr med i kassen, som du skal bruge til at hænge din nye stumtjener op på væggen.

Og har du bare en god skruemaskine, jamen så tager det ikke meget mere end et minut eller to at få hængt den op. Så længe du bare sørger for, at det hele hænger i vatter, er der ikke så meget, du kan gøre forkert.

Sort stumtjener

Du kan få stumtjenere i mange forskellige farver. En af de mere populære modeller på markedet er de sorte stumtjenere. De falder elegant ind i rummet, og de drager ikke så meget opmærksomhed til sig. De kan være diskrete henkastet i et hjørne, samtidig med at den stadig kan se elegant ud, når der ikke hænger overtøj på den.

Der findes rigeligt med sorte stumtjenere, som du kan overveje til dit værelse eller din entre. Om dun skal vælge den i sort, hvid, træfarvet eller en helt anden løsning, er naturligvis helt op til dig. Herunder har jeg fundet et par forskellige modeller frem til dig, så du måske kan gøre dig selv lidt klogere på, hvad du skal vælge, når du skal have en ny stumtjener.

Hvid stumtjener

Det kan også være, at du bare er meget mere glad for hvide stumtjenere. I så fald er det jo bare sådan en model, du skal finde dig. Den eneste ulempe, jeg umiddelbart bare lige kan se med en hvid stumtjener er, at du relativt hurtigt kan se, hvis der kommer til at blive lavet et hak i den. Det skjuler sig lidt nemmere, hvis det er en sort stumtjener.

Men hvis du er glad for hvide møbler, hvilket jeg godt kan forstå, hvis du er, er det da bare en hvid stumtjener, du skal kigge lidt nærmere på. Igen har jeg herunder fundet lidt inspiration frem til dig, så du kan finde lige netop den model, der passer godt til din bolig.

Billig stumtjener på nettet

Hvis du gerne vil finde en billig stumtjener, kan jeg helt sikkert anbefale dig at bruge nettet til at købe din stumtjener. For på nettet er det hurtigt og nemt at sammenligne priserne på de forskellige modeller, og på den måde kan du altså hurtigt finde frem til, hvor det er billigst at købe din nye stumtjener.

Du kan også sagtens spare nogle penge på at købe den brugt, men så skal du først og fremmest have et køretøj, hvor du kan have en hel stumtjener i. Dernæst skal du finde en model, du kan lide, i nærheden, og der er udvalget altså ikke nær så stort, som hvis du køber den fra ny, så prøv at gå efter en billig, ny stumtjener, hvis du vil have den bedste version til dit hjem.

Stumtjener af metal

Det er også muligt at få en stumtjener i metal. Dem har jeg altid haft det lidt blandet med, da jeg synes, at de kan se meget fede ud i nogle hjem, mens de i andre bare ser helt malplaceret ud. Hvis jeg satte en stumtjener i metal op i vores entre, tror jeg bare hurtigt, at det vil komme til at se lidt kedeligt ud. Så kan jeg bedre lidt vores hvide version, vi har nu.

Men igen, har du meget overtøj, kommer du jo næsten aldrig til at se selve stumtjeneren, og fordelen ved en stumtjener i metal er, at du ikke rigtig kan se, hvis der kommer nogle hakker i. Den kan godt holde til lidt mere, end en model i træ kan.

Stumtjener i rustfrit stål

Du kan også vælge at købe dig en stumtjener i rustfrit stål. Det ser måske lidt mere råt ud, hvilket kan være meget fedt i de rette omgivelser. Hvis du har et mere moderne hjem med smarte Ikea møbler, så er det ikke sikkert, at en stumtjener i rustfrit stål lige passer ind, men du er da velkommen til at prøve.

Det er det fede ved indretning – man kan gøre akkurat lige som det passer en, og så kan man jo stille og roligt rette til løbende. Så hvis det er en stumtjener i rustfrit stål, du godt kunne tænke dig, er det da bare med at prøve at se, om den ikke skulle passe ind i din entre.

Bambus stumtjener i elegant finish

Det er i de seneste par år også blevet utroligt populært med bambus møbler og andre artikler, man har i husholdningen. Der er flere og flere ting til køkkenet, der er lavet i bambus, og man kan også få sin tandbørste i bambus, hvis man skulle have lyst til det. Så er du en af dem, der bare ikke kan få nok af bambus derhjemme, er det da også lige før, at du skal have dig en stumtjener i bambus.

Så passer det hele sammen, og du kan gå direkte fra din bambus entre ud i dit bambus køkken. Bambus er også et utrolig elegant materiale, og jeg synes, at mange af de ting, der bliver produceret af bambus, får et rigtig lækkert touch og finish, som virkelig ser flot ud.

Stumtjener på hjul – praktisk hvis du skal flytte rundt

Hvis du gerne vil have mulighed for at kunne rykke din stumtjener rundt, kan du med fordel vælge at gå efter en stumtjener med hjul. På den måde er det ikke et problem at flytte den, selvom der skulle være bunker af overtøj på.

Det kan være lidt svært at rykke en normal stumtjener, hvis der hænger mange jakker på den, men hvis du har hjul under, er det ingen sag lige at rulle den over i den anden side af rummet, hvis det skulle være nødvendigt. Så slipper du for at skulle bruge tid på at skulle fjerne alt overtøjet for at hænge det tilbage igen, efter du har flyttet stumtjeneren.

Her finder du en retro stumtjener

Der findes mange forskellige og kreative former for stumtjenere. Hvis du bare gerne vil have en retro stumtjener, som ligner dem, man havde i gamle dage, kan det dog heldigvis også lade sig gøre. Der er rigtig mange mennesker, der vælger den mere gammeldags form for stumtjener, som man eksempelvis kender fra gamle danske film, hvor det var populært at have stumtjenere stående ude i entréen.

Der er nogle enkelte butikker, der sælger de gamle retro stumtjenere, men hvis du gerne vil have en rigtig retro model, kommer du nok ikke uden om at skulle finde den brugt et eller andet sted.

Hjemmelavet stumtjener – sådan laver du din egen stumtjener

Du kan også vælge at prøve at lave din stumtjener selv. På den måde er der fri mulighed for, hvad du kan finde på at lave. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det er helt op til dig selv at finde ud af, om du bare vil lave en traditionel stumtjener, eller om du vil have den op at hænge på væggen eller måske udformet på en helt tredje måde.

Hvis du gerne vil kaste dig ud i at lave din stumtjener selv, på den helt rigtige DIY måde, men ikke helt ved hvor du skal starte og ende, kan du med fordel se nogle af de videoer, jeg har smidt med herunder. Så er der i hvert fald rigeligt med inspiration, du kan trække på.

Gammeldags stumtjener – hvordan ser den ud?

Hvis du er i tvivl om, hvordan en gammeldags stumtjener ser ud, så er den typisk lavet af træ, og udstyret med fire ben. Der er nogle knager midt på den, hvor man kan hænge børnenes jakker, paraplyer eller lignende, og for oven er der omkring 6-8 yderligere knager, hvor man kan hænge jakker på. De er typisk lavet af træ, og så kan de være malet.

Ellers kommer de bare i den klassiske naturlige træ-farve. Det er nok den mest normale form for stumtjener. Jeg har smidt et billede med af den herunder, så du kan se, hvordan den ser ud. Så kan du selv bedømme, om du helst vil have sådan en model, eller om du vil have en mere moderne version.

Stumtjener stol – alternativ stol til boligen

For at det ikke skal være løgn, så er der rent faktisk noget, der hedder en stumtjener stol. Det er en stol, der typisk har et lidt anderledes ryglæn, hvor man kan hænge sit tøj, bælte, sin hat eller andet på. Det kan være, at ryglænet er udstyret med to knager i siderne, så man kan hænge noget der.

Det kan også være, at der er nogle ekstra tværgående pinde, hvor du kan hænge dit tøj på, så du ikke nødvendigvis kun skal nøjes med at hænge tøjet over hele ryglænet. Det er faktisk meget smart, men de er ikke så populære igen, og du kan få svært ved at finde mange forskellige versioner af dem, hvis du gerne vil have sådanne stole.

Mini stumtjener til de mindste

Der er selvfølgelig også lavet helt små mini stumtjenere. Er det sådan en, du er på udkig efter, kan det også sagtens lade sig gøre at finde sådan nogle. Det kan være, at det er en af dine børn, der gerne vil have sådan en på værelset? Eller også har du bare lyst til at købe en af hver, så de voksne kan have den store stumtjener, mens børnetøjet kan hænge på den lille stumtjener.

Hvad end din årsag er, har du mulighed for at finde stumtjenere til børn også. De vil elske at have deres helt egen stumtjener, hvor de kan hænge deres jakker og halstørklæder på, når de kommer hjem fra børnehave eller skole.

Stumtjener til børn

Så er du på udkig efter en stumtjener til børn, har jeg taget et par små modeller af stumtjenere med her også, så du kan kigge nærmere på dem, hvis du har lyst til det. Det kan være, at du skal tage de små med på råd, inden du beslutter dig for, hvilken en af dem, du skal købe. Det kan være sjovt for dem selv at være med i processen og få lov til at vælge deres helt egen stumtjener.

Så hvis du tror, de vil elske at være med til at vælge deres egen stumtjener, er det da bare med at sætte dig sammen med børnene og lade dem udpege den model, de har lyst til at få.