Rumdeler → 21 rumdelere der passer perfekt til boligen

rumdeler

Skal du bruge en ny rumdeler, har jeg her taget et kig på et par af de forskellige modeller, du kan finde derude. Der er nogle rigtig lækre imellem, og der er også mange forskellige størrelser, så du med stor sandsynlighed kan finde en rumdeler, der passer perfekt til lige netop det rum, du gerne vil have delt op.

Hvad enten du vil have en rumdeler med rum i, hvor du kan opbevare ting, en skillevæg eller et forhæng som rumdeler, har jeg husket at tage det med her, så der er noget for enhver smag. Det er jo ikke sikkert, at du vil have en reol som rumdeler, men i stedet bare har brug for en ekstra væg i form af en skillevæg, og derfor hellere vil kigge nærmere på sådan en løsning.

Rumdeler 3 rum

Er det bare en lille rumdeler, du er på udkig efter, kan du helt sikkert bruge en rumdeler med 3 rum. For med sådan en er der stadig plads til at opbevare ting i, men den fylder ikke nær så meget i lokalet som en rumdeler med tre gange, eller måske endda bare dobbelt så mange rum gør.

Selvom tre rum ikke er særlig meget, taget i betragtning af hvor mange andre modeller med mange flere rum du kan finde, kan det være en rigtig fin løsning til et mindre rum eller en lille lejlighed, hvor der måske ikke er behov for det helt store møblement, før man lægger mærke til det i rummet. Her kan du se et udvalg af de rumdelere med 3 rum, jeg har fundet frem til dig i dag.

Rumdeler 4 rum

Vil du gerne have en mere kvadratisk rumdeler, men skal den stadig være lille, så den passer ind i en mindre lejlighed eller et lille værelse, kan en rumdeler med 4 rum være en god og praktisk løsning. En rumdeler med tre rum har typisk rummene delt op ved siden af hinanden, hvilket kan gøre rumdeleren forholdsvis aflang i det.

Det “problem” slipper du for med en kvadratisk rumdeler med 4 rum, hvor de er placeret oven på hinanden – to og to. Med fire rum kommer der også lidt højde på, uden at det dog bliver for højt, hvilket i den grad kan mærkes, hvis man eksmepelvis sammenligner de to mindste rumdelere her med hinanden. Så er du mere til det kvadratiske look, er der er et par løsninger til dig her.

Rumdeler 6 rum

En rumdeler på 6 rum er lidt anderledes, da den kommer i to forskellige udgaver. Du kan enten vælge den høje model, hvor du har tre gange to rum placeret oven på hinadnen. Dette giver en god, høj rumdeler, men til gengæld fylder den ikke så meget i bredden. Det gør den anden model til gengæld, hvor du har to gange tre rum oven på hinanden.

Så får du lidt mere fylde, men må til gengæld gå på lidt kompromis i højden, da to rum oven på hinanden bare aldrig bliver så højt. Så hvis du gerne vil have en rumdeler med 6 rum, skal du beslutte dig for, om du vil have dem placeret som tre og tre eller to og to, og om du vil have din nye rumdeler til at fylde mest i bredden eller i højden.

Rumdeler 8 rum

Nu begynder vi så småt at nærme os de rumdelere, der har lidt mere fylde i sig, og som virkelig kan være med til at lave om på pladsen i et lokale. Med en rumdeler kan du nemt få delt stuen, eller måske endda køkkenet og stuen op i de enkelte rum, som de burde være, og samtidig slippe for at skulle sætte en ny væg op, eller hvad du nu ellers måtte finde på.

En rumdeler med 8 rum kan være fantastisk til eksempelvis at skille sofastuen og spisestuen fra hinanden, Det kan eksempelvis fint bruges, hvis du har en smal passage mellem de to rum, eller hvis de to rum i sig selv bare ikke er så store igen, men du trods alt stadig vil have en eller anden form for opdeling.

Rumdeler 9 rum

Rumdeleren på de 9 rum er fantastisk til at have stående på eksempelvis dit kontor eller op af væggen i stuen. Den er nemlig rigtig velegnet til opbevaring. På kontoret kan det være af ringbind, printerpapir, vigtige sedler, eller hvad du nu ellers skal have styr på, når du skal arbejde. Det kan også være dine opgaver, som ligger klar til dig på hylderne.

Hjemme i stuen kan en rumdeler på 9 rum være fantastisk til at have alt muligt pynt stående på. Der er rigeligt luft i en rumdeler på ni rum, så du kan sagtens have en masse stående, uden at det kommer til at se få presset ud på de enkelte hylder. Her kan du eksempelvis have blomster, billeder, sparegrise, vinylplader, brugskunst eller en masse andet stående.

Rumdeler 12 rum

Vil du have en rumdeler, der begynder at fylde noget, så er en rumdeler med 12 rum ved at være deroppe af. 12 rum kan fylde utroligt meget i en lille lejlighed, så inden du vælger en rumdeler på 12 rum, skal du lige beslutte dig for, om du har plads til, eller om du måske skal nøjes med en på 9 rum. Men har du masser af plads at gøre godt med, så kan en rumdeler med de 12 rum være utrolig praktisk at have i hjemmet.

Der er plads til en masse opbevaring, samtidig med at du nemt og let kan dele rummet op, uden at skulle gøre andet end at samle rumdeleren. En rumdeler på denne størrelse kan virkelig gøre en forskel i et lokale, og det vil du hurtigt opdage, hvis du vælger en rumdeler i en størrelse som denne.

Rumdeler 16 rum

Den næste størrelse i rækken er en rumdeler på 16 rum. Her er der virkelig også plads til hele kontoret, eller familiens opbevaring, alt afhængig hvor du har brug for rumdeleren henne. Det sjove ved en rumdeler er, at du ikke nødvendigvis behøver at bruge den til at opdele rummet med. En rumdeler kan lige så vel bruges til ganske simpel opbevaringsplads, uden at du skal dele et rum op i to.

Så hvis du bare savner en masse pratksik opbevaringsplads til dine sager, kan du altså også sagtens overveje en rumdeler på 16 rum, hvor du har plads til alle dine sager. Så slipper du for at skulle gemme resten af dine ting væk under sengen eller i kælderen. Med en rumdeler på denne størrelse har du plads til det hele.

Rumdeler 20 rum

Den sidste rumdeler, vi kommer til at vende i dag, er den største af dem alle sammen, nemlig på hele 20 rum. Det er klart, at en rumdeler som denne kommer til at fylde en hel del, så inden du bestiller sådan en, kan det være en rigtig god idé lige at tjekke en ekstra gang, at du rent faktisk har plads til at have den stående.

Med sådan en rumdeler har du plads til alt det, du ikke kan have de andre steder i huset. Du får en masse ekstra plads til rådighed, hvor du kan opbevare både praktisk og pyntesager. Så der er ingen tvivl om, at du vil gøre et praktisk og fornuftigt indkøb, hvis du vælger at få en rumdeler på 20 rum i din bolig eller på kontoret.

Kurve til rumdeler – den elegante løsning

Et rigtig godt fif til rumdeleren er at bruge kurve til at opbevare dine ting i. Kurve ser nemlig elegante ud i hjemmet, og dermed ser dit “rod”, hvis vi skal kalde det det, hurtigt elegant ud i stedet for at flyde ud over det hele. Med kurve kan du have styr på din opbevaring, så du ved, at alt elektronikken er i en kurv, værktøjet i en anden og brætspillene i en tredje.

Du kan finde rigtig mange forskellige typer af kurve, som kan passe til din rumdeler, og herunder har jeg listet et par stykker af dem, jeg selv er blevet virkelig glad for. Husk nu altid lige at måle, om der er plads til den enkelte kurv i rummene i din rumdeler, så du ikke får købt en stak kurve, som ikke kan være i rumdeleren på den ene eller anden led.

Rumdeler forhæng – perfekt til børneværelset

Er det ikke opbevaringsplads, du har behov for, men derimod simpelthen muligheden for at kunne opdele et rum i to, kan det også gøres meget simpelt med et rumdeler forhæng. På den måde skal du ikke bekymre dig om, at du skal have plads til en hel ny reol i din bolig. Et forhæng fylder væsentligt mindre, og det er hurtigt at sætte op, så du kan få delt rummet op.

Det kan eksempelvis være en god idé, hvis der er to af dine børn, der bor på samme værelse, men som stadig gerne vil have hver sit. Det kan de få en følelse af, hvis de har et forhæng til at opdele rummet. Det kan også anbefales til at skille en gang fra køkkenet, hvis du ikke vil have osen fra madlavningen til at finde vej til resten af boligen.

Kasse til rumdeler – slip for støvet

Er du ikke vild med ideen om kurve til din rumdeler, kan du også vælge at gå en anden vej og vælge kasser i stedet for. Der kan være en ret stor forskel på, hvordan det tager sig ud i et rum, og hvis du mere er til kasser, kan det være en fin løsning.

Det har også den fordel, at du ikke skal bekymre dig om støv, da du med en kasse typisk vil have et låg på, så alt støvet lægger sig oven på kassen, hvor det er nemt lige at fjerne med en klud. Du kan også vælge at mixe med kasser og kurve, så du ikke er låst til kun at benytte dig af en form for opbevaring. Kasser kan fås i mange forskellige størrelser, former og farver, så der er også rig mulighed for at få en farverig rumdeler, hvis du vælger farverige kasser. Det kan pifte selv den kedeligste rumdeler op.

Rumdeler skærm – når det skal være nemt

Du kan også vælge at dele dit rum op med en skærm. Sådan en er nem at opbevare og fjerne igen, hvis du til særlige lejligheder ikke har behov for en rumdeler. Den folder du bare lige ud og ind igen, når den skal frem eller pakkes sammen. Med en skærm som rumdeler slipper du for at skulle montere et forhæng eller have et helt møbel til at stå og fylde.

En skærm er en rigtig fin og dejlig let løsning, hvis du bare lige har behov for at få delt rummene op i to, men ikke har behov for det helt store monteringsræs. Man kan få mange forskellige typer af skærme som rumdelere, så der er masser af muligheder at vælge i blandt, når du skal have dine nye rumdeler skærm. Jeg har fundet nogle af de smarteste herunder, som du kan tjekke ud.

Billig rumdeler til få hundrede kroner

Priserne på de forskellige rumdelere varierer utroligt meget. Hvor meget du skal slippe for en rumdeler, kommer helt an på, hvad for en model og type, du vælger. Vælger du en stor rumdeler på 16 eller 20 rum vil prisen naturligvis være højere end en rumdeler på 3 rum.

Du kan typisk få en billig rumdeler for helt ned til få hundrede kroner, mens du også sagtens kan finde rumdelere, der hopper helt op i tusindkrone klassen. Alternativt kan du vælge at købe et forhæng til at opdele rummet, da det typisk kan være den billigste løsning, når du skal finde dig en billig rumdeler. Det, eller en af de små rumdelere med få rum, som heller ikke koster alverden at købe.

Rumdeler reol – perfekt til opbevaring

Der er ingen tvivl om, at du med en rumdeler reol klart har de bedste muligheder for at opbevare dine ting. Det hjælper et forhæng eller en skærm ikke rigtig på. Så deler du ganske vist rummet op, men med de to muligheder får du ikke plads til at kunne opbevare dine ting. Med en reol har du i det mindste mulighed for at udnytte den plads, som en reol nu engang vil tage i dit rum.

Selvom en rumdeler reol kan fylde meget i et lokale, skal du ikke helt afskrive den plads, den tager, da du kan putte ting ind i reolen, og dermed ikke skal finde plads andre steder til de ting. Dermed er rumdeler reoler et rigtigt praktisk valg, da du får to ting i en og samme genstand. Og det er jo aldrig dårligt, når det kommer til praktisk indretning.

Sort rumdeler med mange rum

Rumdelere fås i mange forskellige farver, og sort er helt klart en af de mest populære modeller at vælge. Så hvis du gerne vil have en sort rumdeler, hvilket jeg helt klart godt kan forstå, har du rigtig mange muligheder, da der er produceret en del rumdelere i netop den farve. Sorte rumdelere kan du også finde i mange forskellige versioner, så du er ikke låst til kun at kunne en form for rumdeler, hvis du vælger den i sort.

Du kan få en masse rumdeler reoler samt skærme eller forhæng i sort. Sort er den mere rolige farve, selvom det hurtigt kan gøre et lokale mere mørkt i det. Så hvis du gerne vil have et lyst rum, kan det måske også være en idé at overveje den hvide rumdeler i stedet.

Hvid rumdeler hitter

Med en hvid rumdeler er du sikret endnu et hvidt møbel i din bolig, og hvide møbler er bare utroligt populære, da de nemt kan være med til at gøre et rum meget mere lyst, end det var tidligere. Så hvis du gerne vil have et lyst lokale, bør du klart gå med den hvide rumdeler frem for den sorte.

Dermed ikke sagt, at en sort rumdeler ikke også kan være pæn i den rette sammenhæng, men den hvide rumdeler er nok den mest populære rumdeler, da du her har et roligt møbel, der falder i et med omgivelserne, og som ikke trækker en masse lys ud af lokalet, men tværtimod er med til at lyse det op. Har du andre hvide møbler, komplementerer de helt sikkert også hinanden, hvilket jo bare er endnu et plus.

Rumdeler skillevæg – når du ikke har brug for opbevaringsplads

Fordelen ved at vælge en rumdeler skillevæg er, at du kan flytte den rundt. Det er gør det eksempelvis til at oplagt valg på et kontor, hvor du måske sidder sammen med andre, men stadig gerne vil have lidt plads for dig selv. En skillevæg kan nemt flyttes rundt, strækkes og foldes sammen, hvilket gør den til et mobilt og nemt valg at have med at gøre.

En skillevæg kan også fås i mange forskellige designs, hvilket gør det muligt for dig at vælge et design, der passer til lige netop dit lokale, hvorimod en rumdeler reol typisk kommer i en enkelt farve, og den er gerne hvid eller sort. Der er ikke så mange kreative variationer, som man kan finde ved skillevæggen.

Rumdeler på hjul – når du skal flytte rundt

Skal din rumdeler være nem at flytte rundt på, gør du klogt i at vælge en rumdeler på hjul. Ved at vælge en rumdeler på hjul, er det meget nemmere for dig at rykke den til et andet sted og tilbage igen. Det kan være praktisk, hvis I er flere, der skal deles om den samme rumdeler, og derfor har behov for at rykke den rundt til flere forskellige placeringer i det samme lokale.

Det kan også være, at I skal flytte rumdeleren fra lokale til lokale, og så er den altså bare meget nemmere at have med at gøre, hvis den lige er udstyret med et par praktiske hjul, som man kan trille den rundt på. En rumdeler på hjul gør det væsentligt nemmere for dig at være mere kreativ med din rumopdeling.

Glas rumdeler til det moderne hjem

Sidst, men ikke mindst, vil jeg også lige gøre dig opmærksom på, at flere og flere moderne hjem er begyndt at bruge rumdelere i glas. Det ser lidt specielt ud, når man ser det første gang, men det er faktisk ret cool sammenlignet med de traditionelle rumdelere. Det var ikke en version, jeg selv var stødt på, før jeg skulle researche til denne artikel.

Men ikke desto mindre er det altså noget, der vinder mere og mere indpas i de danske hjem. Så hvis du gerne vil have en glas rumdeler, kan det lade sig gøre, men det kræver lige lidt mere plads, da det typisk er noget, der fylder fra gulv til loft og væg til væg, og dermed er en rumdeler i ordets bedste forstand.