Volkswagen Jetta TDI Brændstoffilter udskiftning Common Rail Diesel

Computere og IT-udstyr på budget

Det er ved at være den tid på året igen. Tiden, hvor din Volkswagen Jetta TDI har brug for udskiftning af et brændstoffilter. Dette er et ret nemt job at gøre selv, og det er en god måde at spare nogle penge på. Men før du udskifter dit brændstoffilter, er der et par ting, du bør vide. For det første skal du vide, hvilken type brændstoffilter din Jetta bruger. Find ud af, hvor meget bilreparation koster på bilen, og hvor du kan få den bedste pris på bilreparation. På bilreparationer kan du sammenligne værksteder og finde ud af, hvor du kan få 

Der er to typer brændstoffiltre, der anvendes på TDI-motorer: 

Hvis din Jetta er fremstillet mellem 2009 og 2014, bruger den et common rail dieselbrændstoffilter. Disse filtre er placeret under Motordæksel, og de er nemme at udskifte. Hvis din Jetta er fremstillet mellem 1998 og 2008, bruger den et filter, der er placeret i brændstoftanken. Disse filtre er lidt vanskeligere at udskifte, men de er ikke umulige.

Når du ved, hvilken type brændstoffilter din Jetta bruger, kan du begynde udskiftningsprocessen. Hvis du har et common rail dieselfilter, er det første, du skal gøre, at fjerne motorafdækningen. For at gøre dette skal du blot skrue de fire bolte, der holder det på plads, af. Når dækslet er fjernet, kan du se brændstoffilteret.

For at udskifte filteret skal du blot skrue det gamle filter af og skrue det nye filter i. Sørg for at bruge den samme størrelse skruenøgle, som du brugte til at fjerne det gamle filter. Når det nye filter er på plads, skal du skrue motordækslet på igen, og så er du færdig. Hvis din Jetta har et brændstoffilter, der er placeret i brændstoftanken, er udskiftningsprocessen lidt vanskeligere. Først skal du fjerne bagsædet. For at gøre dette skal du skrue de to bolte, der holder det på plads, af, og derefter løfte sædet op og ud af bilen.

Når bagsædet er fjernet, kan du se adgangspanelet til brændstoffilteret. Fjern de bolte, der holder panelet på plads, og løft derefter panelet af. Du kan nu se brændstoffilteret.

For at udskifte filteret skal du først afmontere det negative batterikabel. 

Dette er vigtigt, fordi du ikke ønsker at komme til at give dig selv elektrisk stød ved et uheld. Når batteriet er afmonteret, skrues det gamle filter af, og det nye filter skrues i. Sørg for at bruge den samme størrelse skruenøgle, som du brugte til at fjerne det gamle filter.

Når det nye filter er på plads, skrues adgangspanelet på igen, og derefter genmonteres bagsædet. Når sædet er på plads, skal du tilslutte det negative batterikabel igen, og så er du færdig.

Udskiftning af brændstoffilteret på din Volkswagen Jetta er et ret nemt arbejde, og det er noget, du kan gøre selv for at spare nogle penge. Du skal blot sørge for at vide, hvilken type filter din Jetta bruger, og følge disse instruktioner nøje.